Hopp til innholdet

Slik forvandler du hagen din til en privat oase

Ditt hagemiljø din private oase

Hagen din er kanskje ikke det første stedet du tenker på når du drømmer om en privattropisk oase, men det trenger ikke å være sånn. Med riktig valg av belegningsstein kan du skape et vakkert og autentisk utendørsmiljø som får deg til å føle deg som om du er på ferie i en tropisk paradis hver eneste dag.

Belegningsstein 5 tips som kan gjøre deg inspirert

Det er imidlertid mange forskjellige typer belegningsstein å velge mellom, og det kan være vanskelig å vite hvilke som er best egnet for ditt formål. Derfor har vi samlet sammen de fem hemmelighetene om belegningsstein som vil hjelpe deg med å skape den perfekte tropiske oasen i din egen hage.

 1. Velg riktig materiale: Det finnes mange forskjellige typer belegningsstein å velge mellom, som f.eks betong, granitt, marmor, sandstein, og kalksandstein. Hver av disse materialene har sine egne unike egenskaper, og det er viktig å velge et materiale som passer til dine personlige preferanser og til hagen din. For eksempel, granitt er et slitesterkt og værbestandig materiale som er perfekt for hager med mye trafikk, mens marmor gir en mer elegant og sofistikert look.

 2. Velg riktig farge: Fargen på belegningssteinene kan ha en stor innvirkning på hvordan hagen din ser ut. Lyse farger som hvitt og grått gir en følelse av åpne og luftige rom, mens mørkere farger som svart og brunt gir en mer intime og rolig atmosfære. For å skape en tropisk oase, kan det være lurt å velge farger som gult, oransje eller grønt, som gir en varm og livlig følelse.

 3. Velg riktig form: Formen på belegningssteinene kan også ha en stor innvirkning på hvordan hagen din ser ut. Runde steiner gir en mer avslappet og naturlig følelse, mens firkantede steiner gir en mer formell og ordnet følelse. For å skape en tropisk oase, kan det være lurt å velge steiner som er formet som palmer, blader eller andre tropiske motiver.

 4. Lag interessante mønstre: Ved å legge belegningssteinene i interessante mønstre, kan du skape et visuelt interessant utendørsmiljø som får hagen din til å skille seg ut. Det finnes mange forskjellige mønstre å velge mellom, som f.eks diagonaler, fiskeben eller spiraler. For å skape en tropisk oase, kan det være lurt å velge mønstre som minner om tropiske blader eller planter.

 5. Legg til vegetasjon: For å skape en autentisk tropisk oase, er det viktig å inkludere mye vegetasjon. Du kan plante tropiske trær, busker og blomster for å skape et grønt og frodig miljø. Plasser planter med forskjellige høyder og former for å skape dybde og interesse i hagen. Du kan også legge til en liten dam eller fontene for å skape en følelse av vann, som ofte assosieres med tropiske oaser.

Nå som du har lært de fem hemmelighetene om belegningsstein, kan du begynne å planlegge din egen privattropiske oase i hagen din. Velg riktig materiale, farge, form og mønster for å skape en visuelt interessant og autentisk tropisk atmosfære. Ikke glem å inkludere mye vegetasjon og vann for å skape en fullstendig oase-følelse.

Husk at det finnes mange forskjellige typer belegningsstein og at det kan være lurt å undersøke flere alternativer før du tar en beslutning. Ta også hensyn til din budsjett og hva som passer best til din hage og ditt klima.

Vi håper dette artikkelen har hjulpet deg med å skape en drømmende privattropisk oase med hjelp av belegningsstein. For mer informasjon om belegningsstein, ikkje nøl med å kontakte oss eller å se gjennom vår nettbutikk for mer inspirasjon og idéer.

Støttemur 5 tips som kan inspirere deg

Støttemurer kan være et nødvendig element i mange hager, men det betyr ikke at de ikke kan være vakre også. Med riktig valg av materialer og design kan du skape en støttemur som ikke bare fungerer som en praktisk løsning, men som også forbedrer utseendet på hagen din.

 1. Velg riktig materiale: Det finnes et bredt utvalg av materialer som kan brukes til å lage støttemurer, som f.eks betong, naturstein, murstein og tegl. Hver av disse materialene har sine egne unike egenskaper, og det er viktig å velge et materiale som passer til dine personlige preferanser og til hagen din. For eksempel, betong er et rimelig og lett tilgjengelig alternativ, mens naturstein gir en mer autentisk og varig følelse.

 2. Velg riktig farge: Fargen på støttemuren kan ha en stor innvirkning på hvordan hagen din ser ut. Lys farger som hvitt og grått gir en følelse av åpne og luftige rom, mens mørkere farger som svart og brunt gir en mer intime og rolig atmosfære. For å skape en naturlig og autentisk følelse i din hage, kan det være lurt å velge farger som matcher omgivelsene og omgivelsene.

 3. Velg riktig form: Formen på støttemuren kan også ha en stor innvirkning på hvordan hagen din ser ut. Runde former gir en mer avslappet og naturlig følelse, mens firkantede former gir en mer formell og ordnet følelse. For å skape en naturlig og autentisk følelse i hagen din, kan det være lurt å velge former som er naturtro og som passer sammen med omgivelsene.

 4. Bruk naturlige materialer: For å skape en autentisk og naturlig følelse i hagen din, kan det være lurt å bruke naturlige materialer i støttemuren, slik som naturstein, tre eller murstein. Dette kan gi en mer autentisk og naturtro følelse enn å bruke kunstige materialer.

 5. Legg til vegetasjon: For å skape en autentisk og naturlig følelse i hagen din, kan det være lurt å inkludere vegetasjon rundt støttemuren. Du kan plante busker og blomster for å skape en frodig og grønt miljø.

Nå som du har lært de fem hemmelighetene om støttemurer, kan du begynne å planlegge din egen unike og vakre støttemur i hagen din. Velg riktig materiale, farge, form og design for å skape en visuelt interessant og autentisk støttemur som passer din hage. Inkluder vegetasjon for å skape en autentisk og naturlig følelse rundt støttemuren. Husk å undersøke flere alternativer før du tar en beslutning og ta hensyn til ditt budsjett og klimaet. Les vår artikkel for mer inspirasjon og tips på hvordan du kan lage en vakker og funksjonell støttemur i din hage.

Valg av planter til din private oase

Valg av store planter kan være et viktig element i å skape en frodig og levende hage. Men det kan være vanskelig å vite hvilke planter som er best egnet for en norsk hage og hvordan man skal plante og vedlikeholde dem. Derfor har vi samlet sammen de fem hemmelighetene om valg av store planter som vil hjelpe deg med å skape en vakker og frodig hage.

 1. Velg riktige planter for ditt klima: Det er viktig å velge planter som er tilpasset det norske klimaet for å sikre at de vil trives og vokse godt i hagen din. Planter som er hardføre og tåler lave temperaturer, som f.eks gran, furu, einer, og lønn, er ofte et godt valg for en norsk hage.

 2. Tenk på størrelsen: Store planter kan ta opp mye plass i hagen din, så det er viktig å tenke på hvor mye plass du har tilgjengelig og hvilken størrelse plantene du ønsker skal være. For eksempel, en stor furu tre vil vokse til å bli svært høy, mens en mindre Gran vil holde seg mindre i høyde.

 3. Velg planter med forskjellige høyder: For å skape dybde og interesse i hagen din, kan det være lurt å velge planter med forskjellige høyder. Dette kan gjøres ved å plassere høye trær i bakgrunnen og lavere busker og planter i forgrunnen.

 4. Velg planter med forskjellige bladformer og farger: For å skape et mer variert og interessant utseende i hagen din, kan det være lurt å velge planter med forskjellige bladformer og farger. Dette kan være for eksempel gran med lange smale blader, einer med kortere bredere blader eller lønn med blader som har et litt annet fargetone.

 5. Planter med ulike blomstringstid : Hvis du ønsker å ha blomstrende planter i hagen din, kan det være lurt å velge planter med forskjellige blomstringstid. Dette kan gjøre hagen din til et spennende og varierende sted å være gjennom hele sesongen.

Nå som du har lært disse hemmelighetene om valg av store planter, kan du begynne å planlegge hvordan du skal skape en frodig og levende hage

Ulike planter og blomster du kan bruke i din oase

Her er fem planter og blomster som kan være egnet for å skape en norsk oase i hagen din:

 1. Rhododendron: Rhododendron er en populær hageplante i Norge, kjent for sine store og fargerike blomster i forskjellige farger, som rosa, lilla, rødt og hvitt. Plantene trives i skyggefulle områder og har en tendens til å blomstre tidlig på våren.

 2. Lønn: Lønn er en hardfør treart som er godt egnet for norske forhold. Lønnen er kjent for sine vakre gule og røde høstfarger. Den trives i full sol eller delvis skygge og kan vokse til en størrelse på opptil 30 meter.

 3. Einer: Einer er også en hardfør treart som er godt egnet for norske forhold. Einer er kjent for sin vakre bark som kan være rød, oransje eller svart. Den trives i full sol eller delvis skygge og kan vokse til en størrelse på opptil 15 meter.

 4. Hosta : Hosta er en kjent perenn som er kjent for sine store, dekorative blader i forskjellige farger. De trives i skyggefulle områder og blomstrer med vakre blomster i hvitt, lilla eller blått.

 5. Astilbe: Astilbe er en annen populær perenn som trives i skyggefulle områder. Denne planten er kjent for sine plusshete blomsterstander som kommer i forskjellige farger, som rosa, hvitt eller lilla. Blomstene kan være store og imponerende, og blomstrer vanligvis i juni eller juli.

Disse plantene og blomstene er kjent for å være hardføre og vil passe godt inn i ett norsk hagemiljø. 

Nå som du har lært om disse fem plantene og blomstene, kan du begynne å planlegge din egen norske oase i hagen din. Rhododendron, Lønn, Einer, Hosta og Astilbe er alle hardføre og egnet for norske forhold, og kan skape en frodig og vakker atmosfære i hagen din. Husk å undersøke hvilke planter som passer best i ditt klima og i hagen din, og ikke nøl med å kontakte en profesjonell hvis du har spørsmål. Les vår artikkel for mer inspirasjon og tips om hvordan du kan skape din egen norske oase i hagen din.

Forrige artikkel Få en blomstrende hage med vakre og elegante roser- Tips for valg, planting og vedlikehold av rosebusker
Neste artikkel Hvordan fjerne overvann fra belegningsstein

Sammenlign produkter

{"one"=>"Velg 2 eller 3 produkter for å sammenligne", "other"=>"{{ count }} av maks 3 produkter valgt"}

Velg første produkt for å sammenligne

Velg andre produkt for å sammenligne

Velg tredje produkt for å sammenligne

Sammenlign