Hopp til innholdet

Få en blomstrende hage med vakre og elegante roser- Tips for valg, planting og vedlikehold av rosebusker

Roser i hagen er himmel på jord

Roser er kjent for å være en av de mest populære og elegante blomstene å ha i hagen. Deres vakre farger og dufter kan skape en romantisk og innbydende atmosfære i hagen din. Men for å få en hage full av blomstrende roser, krever det litt planlegging og vedlikehold. I denne artikkelen vil vi gi deg noen tips for valg, planting og vedlikehold av rosebusker, slik at du kan skape en vakker og blomstrende hage med roser.

Rosebusker som passer inn i ett norsk klima

  1. Grandiflora: Grandiflora er en høy og elegant rosebusk med store, lysegule blomster. Den trives i full sol og godt drenert jord. For å plante den, graver du et hul som er bredt nok og dyp nok til å romme roten, og fyller den med jord og kompost. Sett rosen i hullet og fyll på med jord og kompost, og gjør det godt fast. Vanning er viktig de første ukene etter plantingen. Vedlikehold: Fjern tørre og syke blader og plukk bort de visne blomstene. Gjødsel med kompost eller rosen gjødsel i vår og sommer.
  2. Rugosa: Rugosa er en hardfør og robust rosebusk med duftende, pink blomster. Den trives i full sol og godt drenert jord.
  3. Rosa "Iceberg": "Iceberg" er en hardfør og lettstelt rosebusk med hvite blomster. Den trives i full sol eller delvis skygge og godt drenert jord. Planting er som andre rosebusker beskrevet tidligere . Vedlikehold: Fjern tørre og syke blader og plukk bort de visne blomstene. Gjødsel med kompost eller rosen gjødsel i vår og sommer.
  4. Rosa "Parkdronningen": "Parkdronningen" er en høy og elegant rosebusk med store, lyserøde blomster. Den trives i full sol og godt drenert jord. Planting og vedlikehold er som beskrevet tidligere.
  5. Rosa "Kronprinsesse Märtha": "Kronprinsesse Märtha" er en hardfør og robust rosebusk med store, mørke røde blomster. Den trives i full sol og godt drenert jord. Planting og vedlikehold er som beskrevet tidligere.

Rosebusker er en flott tillegg til ethvert hjem eller hage i Norge, og det finnes mange ulike varianter som kan trives i et norsk klima. Varianter som Rød leppestift, Sølvdronning, Grandiflora, Rugosa, Rosa "Iceberg", Rosa "Parkdronningen", og Rosa "Kronprinsesse Märtha" er alle eksempler på rosebusker som kan trives i Norge.

For å få mest mulig ut av din rosebusk er det viktig å velge riktig plassering, plante den riktig, og vedlikeholde den regelmessig ved å fjerne tørre og syke blader og plukke bort de visne blomstene, samt tilføre gjødsel med kompost eller rosen gjødsel i vår og sommer. Å ha rosebusker i hagen din kan bidra til å skape en vakker og frodig oase som du kan nyte året rundt.

Forrige artikkel Hvordan lage en Japansk hage + andre kreative ideer til ditt utemiljø
Neste artikkel Slik forvandler du hagen din til en privat oase

Sammenlign produkter

{"one"=>"Velg 2 eller 3 produkter for å sammenligne", "other"=>"{{ count }} av maks 3 produkter valgt"}

Velg første produkt for å sammenligne

Velg andre produkt for å sammenligne

Velg tredje produkt for å sammenligne

Sammenlign