Hopp til innholdet
Åpent man-søn 09-23 🔥 Se toppselgere ...
Åpent man-søn 09-23 🔥 Se toppselgere ...
Hvordan Riktig Legge Belegningsstein for Effektiv Vannavrenning

Hvordan fjerne overvann fra belegningsstein

"Optimalt Fall: Hvordan Riktig Legge Belegningsstein for Effektiv Vannavrenning"

Effektiv vannavrenning er avgjørende for veiers og plassers funksjonalitet og sikkerhet. Å legge belegningsstein med riktig fall er nøkkelen til å oppnå dette. Her skal vi se nærmere på hvordan du oppnår optimalt fall for å sikre trygg og komfortabel ferdsel.

For å sikre at vann raskt og effektivt fjernes fra veiers og plassers overflater, er det viktig å etablere riktig fall. Dette oppnås ved å legge veien eller plassen med et tverrfall på 20-25 ‰.

Denne tilnærmingen til fall er essensiell for å redusere risikoen for farlige forhold som vannplaning og glatte overflater om vinteren. For fortau anbefales et tverrfall på 20 ‰, mens for veier bør du strebe etter 25 ‰. På plasser kan et fall på 20 ‰ være ideelt. Linjefjerning av vann, i stedet for punktfjerning, gir best resultater på plasser. Dette bidrar til jevnere overflater og bedre kjørekomfort.

For å oppnå effektiv drenering på veier, kan du enten anlegge veggrøfter med en dybde som er minst 0,3 m lavere enn overflatekanten eller legge rør langs begge veikantene i rabattområdet. Overflaten bør ha et fall på 25 – 40 ‰. Avhengig av bunnen under belegningssteinen, kan det være nødvendig å inkludere et bunnsikringslag. Dette forhindrer at vann trenger opp i bærelaget nedenfra og sikrer optimal drenering. I tettbebygde områder kan rør vanligvis unngås på grunn av den tette overflaten.

Det er avgjørende å forhindre metning av bærelaget, da dette kan føre til setninger og spor på grunn av redusert bæreevne. Riktig fuging og vedlikehold av fugene i belegningssteinen sikrer tetthet og hindrer skader som følge av vanninntrenging i underlaget. Feil fugemateriale og uutfylte fuger kan være årsaken til slike skader.

Forrige artikkel Slik forvandler du hagen din til en privat oase
Neste artikkel Alger og kalkutslag på betongstein

Sammenlign produkter

{"one"=>"Velg 2 eller 3 produkter for å sammenligne", "other"=>"{{ count }} av maks 3 produkter valgt"}

Velg første produkt for å sammenligne

Velg andre produkt for å sammenligne

Velg tredje produkt for å sammenligne

Sammenlign