Hopp til innholdet
Åpen man-søn 09-23 (30. Mai 15-23)
Åpen man-søn 09-23 (30. Mai 15-23)

Alger og kalkutslag på betongstein

Hvordan behandle betongen for alger og kalkutslag

Betongdekker kan påvirkes av ulike faktorer som kan forringe utseendet og påvirke funksjonen. Alger og kalkutslag er to av de vanligste problemene som kan oppstå på betongdekker, og det kan være nyttig å vite hvordan man kan håndtere dem. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hva alger og kalkutslag er, hvordan de oppstår og hvordan du kan fjerne dem.

Hvordan fjerne alger på belegningsstein

Alger kan være et problem på betongdekker, spesielt på nordsiden av bygninger i fuktige områder på høsten og vinteren. Det finnes to hovedtyper av alger på betongdekker: den grønne som er vanlig og relativt enkel å fjerne, og den som vises som flekker og er litt mer utfordrende å fjerne. Det finnes ulike midler som kan hjelpe med å fjerne algene.

Hvordan fjerne kalkutslag på belegningsstein

Kalkutslag, som består av kalsiumkarbonat, kan også forekomme på nye betongdekker. Det dannes når kalsiumhydroksid og kulldioksid reagerer med vann. Kalkutslaget forsvinner normalt etter 1-2 år når det vaskes vekk av regn og andre værpåvirkninger, men det kan også fjernes ved å feie dekket med grov sand eller bruke en løsning av 10% saltsyre. Husk å skylle dekket grundig etter bruk av saltsyre, da det kan endre farge og gjøre overflaten litt mer ru. Kalkutslag skader ikke betongen, men er en naturlig del av herdeforløpet. Hvis du ønsker ytterligere informasjon om hvordan du fjerner alger og kalkutslag fra betongdekket, kan du kontakte produsenten.

Forrige artikkel Hvordan fjerne overvann fra belegningsstein
Neste artikkel Elvestein fra Monaryggen i Østfold

Sammenlign produkter

{"one"=>"Velg 2 eller 3 produkter for å sammenligne", "other"=>"{{ count }} av maks 3 produkter valgt"}

Velg første produkt for å sammenligne

Velg andre produkt for å sammenligne

Velg tredje produkt for å sammenligne

Sammenlign