Hopp til innholdet
Åpen man-søn 09-23 (30. Mai 15-23)
Åpen man-søn 09-23 (30. Mai 15-23)

Trinn-for-trinn guide: Slik bygger du en imponerende fontene i din egen hage

En generell veiledning til fontene

Det finnes mange måter å lage en fontene i hagen din på, avhengig av dine ønsker og hva som er praktisk for deg å gjøre. Her er en generell veiledning for hvordan du kan lage en fontene i hagen din:

 1. Velg plassering: Finn en plass i hagen din der du ønsker å ha fontenen. Det kan være lurt å plassere fontenen nær et vannkilde, som en hageslange eller et vanntak, for enkel tilgang til vann.

 2. Velg et design: Det finnes mange forskjellige design å velge mellom, fra en enkel fontene til en mer avansert og detaljert fontene. Du kan velge et design som passer til din hages stil og personlighet.

 3. Begynn å grave: Begynn å grave et hull der du ønsker å plassere fontenen. Dette hullet skal være stort nok til å romme fontenen og en pumpe.

 4. Legg grunnlaget: Legg et grunnlag av stein eller murstein i bunnen av hullet for å gi fontenen et fast fundament.

 5. Monter fontenen: Sett fontenen i hullet, og sørg for at den er jevnt plassert. Hvis det er nødvendig, kan du fylle på med mer stein eller murstein for å få den i riktig posisjon.

 6. Legg på pumpe: Sett pumpe i fontenen, koble den til strømforsyningen, og tilkoble det til vanntilslutningen.

 7. Test fontenen: Slå på strømmen og sjekk at fontenen fungerer som den skal. Juster eventuelt vannstrålen og andre detaljer for å få fontenen til å se og fungere som du ønsker.

 8. Finish med detaljer: Legg til detaljer som planter, steiner, belysning osv.

Hva slags materialer kan du lage en fontene av

Det finnes mange forskjellige materialer som kan brukes til å lage en fontene i hagen. Noen vanlige materialer inkluderer:

 • Betong: Betong er et billig og holdbart materiale som er lett å forme og tilpasse. Det kan være malet og dekorert for å gi det et unikt utseende.

 • Stein: Naturstein, som granitt og marmor, gir fontenen et elegant og tidløst utseende. De kan være tunge og kostbare å installere, men holder lenge.

 • Metall: metaller som kobber, bronse og rustfritt stål kan være et attraktivt valg for fontener. De kan være lettere enn stein og mer motstandsdyktige mot korrosjon.

 • Glass: en fontene av glass kan være et unikt alternativ, da det gir lys og refleksjoner i vannet.

 • Plast eller Fiberglass: disse er ofte billige og lett tilgjengelige alternativer, og kommer ofte i forskjellige design og størrelser.

 • Tre: kan gi en fontene en mer rustikk og naturlig følelse.

6 viktige punkter å vurdere før du setter spaden i jorden

 1. Plassering: Fontenen bør plasseres på et sted som er synlig og lett tilgjengelig, og som kan nytes fra flere vinkler i hagen. Det er også viktig å vurdere avstanden til andre elementer i hagen, som blomsterbed og sittegrupper.

 2. Størrelse: Fontenen bør være i forhold til størrelsen på hagen og tilgjengelig plass. Det er viktig å sørge for at fontenen ikke tar for mye plass eller virker for liten i forhold til omgivelsene.

 3. Materialvalg: Velg et materiale som passer til hagens stil og budsjettet. For eksempel kan en fontene laget av naturstein gi et elegant og tidløst utseende, mens en fontene laget av tre kan gi en mer rustikk og naturlig følelse.

 4. Vannforsyning og avløp: Fontenen bør ha en god vannforsyning og et godt avløpssystem for å sikre at vannet forblir rent og friskt. Dette kan kreve noen plassering av rør og pumpesystemer.

 5. Vedlikehold: Det er viktig å vurdere hvor mye tid og arbeid som vil være nødvendig for å vedlikeholde fontenen. Materialer som krever mer vedlikehold kan gjøre at fontenen er mindre praktisk i løpet av årene.

 6. Sikkerhet: Fontenen bør være sikker å bruke, spesielt hvis du har barn eller dyr i hagen. Det kan være nødvendig å installere sikkerhetssperrer rundt fontenen for å hindre ulykker.

 

Forrige artikkel Derfor får du elektriske støt innendørs når det er kaldt
Neste artikkel Skap en harmonisk hage - Tips for å forbedre ditt utemiljø

Sammenlign produkter

{"one"=>"Velg 2 eller 3 produkter for å sammenligne", "other"=>"{{ count }} av maks 3 produkter valgt"}

Velg første produkt for å sammenligne

Velg andre produkt for å sammenligne

Velg tredje produkt for å sammenligne

Sammenlign