Hopp til innholdet
Kundehjelp åpen 09-23 man-søn
Kundehjelp åpen 09-23 man-søn
Hvordan lage blomsterkasse med Labyrint Maxi

Hvordan lage blomsterkasse med Labyrint Maxi

Blomsterkasse med Labyrint Maxi Kubbemur

Kilde: Benders veiledning

Materialer

Redskap Spade Vibrasjonsplate(stamper) Krafse Vater/rettholt Målebånd Gummislegge/håndslegge

Gjør slik

  1. Mål opp ytterkantene ca. 1800*1015 mm og grav ut ca. 200 mm. Ta høyde for at halve steinen på første skiftet av Labyrint Maxi Antikk skal være under bakkenivå.
  2. Legg ut fiberduken i bånn av hullet du har gravd, og la duken gå opp på sidene. Fiberduken hindrer at bærelaget blander seg med underliggende masser.
  3. Fyll opp med bærende masser ca. 100 mm tykt og komprimer godt med vibrasjonsplate eller en stamper. Ta gjerne og vann over med hageslangen, da dette hjelper til med å få massene bedre komprimert/unngå setninger. Legg deretter på et 20-30mm tykt lag med steinmel som du også komprimerer godt. For å få en jevn og rett overflate bruk vater/ rettholt. 
  4.  Legg ut første sjikt med Labyrint Maxi Antikk. Pass på at halve høyden på første sjiktet er under bakkenivå. Bruk et vater og en gummislegge for å få det rett. Fortsett med det andre sjiket. Pass på å forskyve steinene mot det nedre laget som på bildet over. Steinene i det andre sjiktet limes fast med betonglim. Kontroller at steinene ligger rett med vateret. 
  5. Fortsett med det tredje sjiktet av Labyrint Maxi Antikk. Forskyv også disse steinene slik at de ligger riktig og lim de fast. Når du har kommet opp i tre sjikt kler du kassen innvendig (bunn/vegger) med fiberduk. Dette for å hindre plantejord å trenge ut mellom steinene. Ønsker du en større blomsterkasse er det bare å utvide, men vi har beregnet 14 stk steiner per sjikt. Steg 6) Nå er det klart for å fylle blomsterkassen med matjord. Plant deretter det du måtte ønske av blomster, urter eller f.eks. bærbusker.

Lykke til!

Forrige artikkel Hvordan legge belegningsstein
Neste artikkel Slik bygger du en sikker støttemur

Sammenlign produkter

{"one"=>"Velg 2 eller 3 produkter for å sammenligne", "other"=>"{{ count }} av maks 3 produkter valgt"}

Velg første produkt for å sammenligne

Velg andre produkt for å sammenligne

Velg tredje produkt for å sammenligne

Sammenlign