Hopp til innholdet
Kundehjelp åpen 09-23 man-søn
Kundehjelp åpen 09-23 man-søn

Hva er Larvikitt? Og hvorfor velge Larvikitt til støttemur

Hvorfor velge Larvikitt til støttemur?

Når det gjelder valg av riktig materiale til en støttemur, kan det være lurt å vurdere Larvikitt. Men hva er egentlig Larvikitt og hvorfor bør du velge det fremfor andre materialer som granitt?

Hva er Larvikitt?

Larvikitt er en krystallinsk magmatisk bergart, som kommer i forskjellige nyanser av mørkeblått, som er avledet fra den norske kystlinjen nær byen Larvik. Det er et populært valg for utendørsprosjekter på grunn av holdbarheten og skjønnheten, samt kostnadseffektiviteten.

Den vanligste bruken av Larvikitt er i støttemurer. Disse veggene kommer i en rekke former og størrelser, fra små dekorative kanter til store støttemurer som er installert for å beskytte mot erosjon. Du kan kjøpe Larvikitt støttemur i vår nettbutikk Miljøstein.

Er Larvikitt og granitt det samme?

Er Larvikitt det samme som granitt, som også er mye brukt til støttemurer og andre prosjekter? Det korte svaret er nei, for selv om begge er magmatiske bergarter, inneholder Larvikitt mer mafiske komponenter enn granitt gjør. Når det gjelder utseende, er Larvikitt mørkere i fargen og mindre kornete enn granitt, noe som gir den et unikt utseende.

Avslutningsvis er Larvikitt et godt valg for støttemurer på grunn av sin holdbarhet, skjønnhet og kostnadseffektivitet men er altså ikke det samme som granitt.

Larvikittproduksjon


Larvikittproduksjon har vært en del av norsk industri helt siden 1700-tallet. Det utvinnes fra lokale forekomster av larvikitt, et tett sedimentært bergart, som forekommer hovedsakelig langs Norges kyst. Det utvinnes hovedsakelig fra larvikittgruver i Larvik og Bø i Telemark. Produksjonen av larvikitt i Norge er særlig konsentrert omkring Larvik. Denne byen har vært sentrum for produksjonen av larvikitt i over 200 år.

Larvikitt utvinnes fra brudd der det bearbeides for hånd. Det er en svært krevende jobb som krever mye manuelt arbeide. 

Forrige artikkel Hva gjør en anleggsgartner ?
Neste artikkel Hva er en støttemur og hvor mye koster det å bygge den

Sammenlign produkter

{"one"=>"Velg 2 eller 3 produkter for å sammenligne", "other"=>"{{ count }} av maks 3 produkter valgt"}

Velg første produkt for å sammenligne

Velg andre produkt for å sammenligne

Velg tredje produkt for å sammenligne

Sammenlign