Hopp til innholdet
Åpent man-søn 09-23 🔥 Vis bestselgere ...
Åpent man-søn 09-23 🔥 Vis bestselgere ...
Benders Miniblokk

Alt du trenger å vite om benders miniblokk støttemur

Utforsk mulighetene med Benders Miniblokk for ditt utemiljø

Benders Miniblokk og Miniblokk Dekorativ med knekt front, også kjent som Mini Støttemur, Knekt Støttemur og Trønderblokk, har raskt blitt et fast innslag i norske hager, offentlige områder og andre utemiljøer. Dette multifunksjonelle byggeelementet i betong er utformet med tanke på både funksjonalitet og estetikk, noe som har gjort det til en favoritt blant landskapsarkitekter, huseiere og utviklere. Fra små hageprosjekter til mer omfattende utemiljøplaner, tilbyr Benders Miniblokk en løsning som kombinerer robusthet, brukervennlighet og visuell appell. I denne artikkelen vil vi utforske hva Benders Miniblokk er, dens mange bruksområder, tekniske spesifikasjoner og hvorfor det har blitt så populært i Norge.

Vis kategori: Benders Miniblokk Støttemur

Hva er Benders Miniblokk?

Benders Miniblokk er et innovativt byggemateriale laget av høykvalitets betong. Dette prefabrikkerte elementet er designet med presisjon for å tjene en rekke funksjoner i utemiljøet, fra støttemurer til dekorative hageelementer. Blokkenes unike egenskaper, som deres robusthet og holdbarhet, gjør dem ideelle for det norske klimaet, som kan variere fra intense vinterforhold til varme sommerdager.

Estetisk sett gir Benders Miniblokk en rekke designmuligheter, da den kommer i ulike farger, teksturer og størrelser. Dette gir landskapsarkitekter og huseiere muligheten til å skreddersy prosjektene sine ned til minste detalj, enten det er snakk om å lage en komplett støttemur eller legge til estetiske berøringer i en hage. Blokkene er også relativt enkle å installere, noe som åpner for både profesjonell og DIY-bruk.

Kombinasjonen av funksjonalitet, estetikk og holdbarhet gjør Benders Miniblokk til et utmerket valg for de som ønsker en langvarig og attraktiv løsning for deres utemiljø.

Bruksområder Miniblokk

Benders Miniblokk er et svært allsidig produkt, og dets bruksområder strekker seg langt utover en enkel støttemur. For de som ønsker å skape nivåforskjeller i hagen, er denne blokken ideell for å bygge solide og varige støttemurer. Blokkens utforming gjør det også enkelt å lage kurver og hjørner, noe som gir stor fleksibilitet i designet.

Men det stopper ikke der. For de som er interessert i landskapsdesign, kan Benders Miniblokk også brukes til å lage blomsterbed med klare og estetisk tiltalende kanter. Dette gir hagen en mer organisert og polert fremtoning. I tillegg kan blokkene brukes til å skape gangstier eller trappetrinn, og dermed gi hagen en strukturert layout.

Ønsker du å bygge et utekjøkken, en grillplass eller til og med en liten dam? Også her kommer Benders Miniblokk til nytte. Dens robuste konstruksjon sikrer at den kan tåle vekten av tunge elementer, fra steinplater til grillutstyr.

Med Benders Miniblokk får du altså muligheten til å realisere en lang rekke prosjekter i utemiljøet, fra det enkle til det komplekse, uten å måtte gå på kompromiss med verken funksjonalitet eller estetikk.

Lett å installere

En av de største fordelene med Benders Miniblokk er den enkle installasjonsprosessen. Blokkene er designet for å passe sammen på en måte som både er intuitiv og effektiv. Dette betyr at du ikke trenger avanserte verktøy eller teknisk ekspertise for å sette dem opp. I mange tilfeller er det en jobb du kan utføre selv, noe som reduserer behovet for å hyre inn profesjonelle. Enkel installasjon betyr også at prosjektet ofte kan fullføres raskere, slik at du kan begynne å nyte det nye utemiljøet ditt så snart som mulig.

Holdbart og langvarig

Benders Miniblokk er produsert av høykvalitets betong, noe som sikrer lang levetid og holdbarhet. Betongen er motstandsdyktig mot vær, slitasje og mekaniske belastninger, noe som gjør den ideell for bruk i Norges varierte klima. Blokkene vil ikke miste formen, fargen eller funksjonaliteten over tid, og trenger minimalt med vedlikehold.

Estetisk tiltalende

I tillegg til dens funksjonelle fordeler, har Benders Miniblokk også et estetisk design som kan komplimentere en rekke ulike utemiljøer. Med forskjellige farger, overflater og størrelser å velge mellom, kan du tilpasse blokkene til din spesifikke stil eller de arkitektoniske elementene i din eiendom.

Miljøvennlig

I en tid der bærekraft og miljøhensyn blir stadig viktigere, tilbyr Benders Miniblokk en miljøvennlig løsning. Betongen som brukes i produksjonen er ofte laget av lokale råmaterialer, noe som reduserer transportbehovet og dermed også karbonavtrykket. I tillegg er betong et materiale som kan resirkuleres, noe som bidrar til en mer bærekraftig livssyklus for produktet.

Montering av Miniblokk og Dekorativ: En Veiledning for Nybegynnere

Benders Miniblokk og Dekorativ er utmerkede valg for både private og offentlige støttemurer. Med riktig installasjon og grundig forberedelse, vil din nye mur bli både sterk og estetisk tiltalende. Her er en enkel veiledning som tar deg gjennom prosessen trinn for trinn.

Forberedelse av grunnlag

 1. Start med å grave ut en grøft som er ca. 40 cm dyp og minst 50 cm bred der muren skal plasseres.
 2. Plasser en fiberduk i grøfta.
 3. Fyll deretter på med minst 20 cm drenerende masse, for eksempel pukk.
 4. Bruk en vibroplate til å komprimere massen godt.
 5. Legg til et tynt lag med steinmel for å justere sålebjelken i vater. Ca. 10 % av murens høyde bør ligge under bakkenivå.

Montering av blokker

 1. Plasser sålebjelken på steinmelet. Pass på at den er i vater.
 2. Plasser første rad med Miniblokk eller Dekorativ blokk på sålebjelken. Her er det viktig å ha presis måling for å sikre at blokkene er i linje og i vater.
 3. Hvis du bruker geonett, starter dette i første skift. Ikke bygg mer enn tre skift før du fyller bak muren for å unngå at den velter.

Ekstra tips

 • Hvis du bygger i hellende terreng, bruk Endeblokk for å avslutte hvert skift.
 • Ved hjørner er det lurt å starte med hele hjørnesteiner i det første skiftet.
 • Husk å alltid bruke verneutstyr som vernebriller, hørselvern og støvmaske ved kapping av stein.

Liming

 • Det øverste skiftet, hjørner, start og slutt skal alltid limes. Benders PU Steinlim anbefales.

Jordarmering for Miniblokk og Dekorativ

Gangtrafikk på toppen av muren:

Høyde på mur (cm.) Armeringslengde bak mur (cm.) Antall armeringslag (stk.)
0-102
102-136 150 3
136-187 150 4
187-238 170 5
238-289 190 6

(Første skift starter mellom 1. og 2. blokk)

Kjøreflate inntil 0,50 m. fra kanten av muren:

Høyde på mur (cm.) Armeringslengde bak mur (cm.) Antall armeringslag (stk.)
0-102 130 3
102-136 150 3
136-187 180 4
187-238 200 5
238-289 230 6

(Første skift starter mellom 1. og 2. blokk)

Skrånende terreng opp til 1:2 på toppen av muren:

Høyde på mur (cm.) Armeringslengde bak mur (cm.) Antall armeringslag (stk.)
0-102 150 3
102-136 160 3
136-187 190 4
187-238 220 5
238-289 250 6

(Første skift starter mellom 1. og 2. blokk)

Forutsetninger:

 • Beregningene er gjort med Geonett 30/30.
 • Sålen legges under bakkenivå, og første armeringslag festes i 1. skift.
 • Det skal være armeringsnett i minimum hver 3. blokk.
 • Det brukes drenerende masser i tilbakefyllingen i den armerte sonen.
 • Kunden selv tar hensyn til frost og teleproblematikken.
 • Det forutsettes at grunnen muren skal bygges på er stabil.
 • Tilbakefyllingsmassene skal komprimeres godt (95 % standard proctor).

Merk: De geotekniske forholdene på byggeplassen kan variere, og vi har begrenset kontroll over installasjonen. Disse tabellene gir veiledende informasjon for bygging med Miniblokk og Dekorativ.

Kjøpsguide

Benders Miniblokk er tilgjengelig hos verifiserte forhandlere som Miljøstein. Sjekk deres nettside for de beste tilbudene og service.

Konklusjon

Benders Miniblokk er et høykvalitetsprodukt som gir deg friheten til å designe ditt utemiljø akkurat slik du ønsker det. Med de tekniske spesifikasjonene og miljøhensynene i bakhodet, er dette et produkt som oppfyller alle krav for dagens forbruker.

Forrige artikkel Hvordan legge belegningsstein
Neste artikkel Benders norge as sitt oppkjøp av lasken stein as i 2008

Sammenlign produkter

{"one"=>"Velg 2 eller 3 produkter for å sammenligne", "other"=>"{{ count }} av maks 3 produkter valgt"}

Velg første produkt for å sammenligne

Velg andre produkt for å sammenligne

Velg tredje produkt for å sammenligne

Sammenlign