Hopp til innholdet
Åpent man-søn 09-23 🔥 Vis bestselgere ...
Åpent man-søn 09-23 🔥 Vis bestselgere ...
Er fremtiden permeabel belegningsstein

Er fremtiden permeabel belegningsstein

"Permeabel Belegningsstein: Fremtidens Løsning for Ekstremregn i Norge"

Permeable belegg representerer en banebrytende løsning for å håndtere ekstremvær og overvannsproblemer i Norge. Mens de ofte assosieres med gressarmeringsstein og parkområder, finnes det nå sterke alternativer som kan benyttes på krevende steder som industritomter, veier og torg. Permeable belegg tillater effektiv avrenning av vann, noe som kan avlaste trykket på avløpssystemet og forhindre oversvømmelser.

Ifølge Norsk Vann står norske byer og tettsteder overfor økende utfordringer knyttet til ekstremvær og overvann. Dette har ført til oversvømmelser, veistengninger, evakueringer og skader i boliger. For å møte disse utfordringene må vann- og avløpssystemene oppgraderes og utvides, med kostnadsestimater på opptil 490 milliarder kroner, ifølge en beregning fra 2013.

Mens grønne tak og bekkegjenåpning vurderes som tiltak, bør permeable belegg også vurderes som en effektiv løsning. En internasjonal konferanse i Dresden samlet nylig over 600 eksperter fra hele verden for å drøfte permeable belegg og generelle dekkeløsninger. Toril Hofshagen, direktør i Norsk Vann, understreket viktigheten av økt deltakelse fra norske byggherrer og rådgivere, da permeable belegg kan spille en betydelig rolle i håndteringen av overvann.

Hva er egentlig permeabel belegningsstein?

Permeabel belegningsstein er et spesiallaget underlag med små mellomrom og porer som tillater vann å trenge gjennom materialet og infiltrere ned til grunnen under. Dette forhindrer ansamling av overflatevann, reduserer oversvømmelsesrisikoen, og bidrar til å beskytte nærliggende vannkilder mot forurensning. Permeabel belegningsstein er et miljøvennlig valg som sikrer effektiv drenering og minimalt overflatevann.

Hva er fordelene med permeable belegg?

Permeable belegg med belegningsstein har som hovedmål å raskt avlede overflatevann uten behov for påfølgende behandling, som tradisjonelle belegg ville kreve. Dette reduserer belastningen på lokale vannforsyninger, reduserer avrenning og forebygger oversvømmelser i området. Dette gjør permeable belegg til et bærekraftig og viktig bidrag til å håndtere overvannsproblemer i norske samfunn.

Forrige artikkel Er belegningsstein eller asfalt best for miljøet?
Neste artikkel Hvorfor skal man ikke bruke salt på belegningsstein

Sammenlign produkter

{"one"=>"Velg 2 eller 3 produkter for å sammenligne", "other"=>"{{ count }} av maks 3 produkter valgt"}

Velg første produkt for å sammenligne

Velg andre produkt for å sammenligne

Velg tredje produkt for å sammenligne

Sammenlign